Mange anmeldelser av overgrep under festivaler i Sverige

Karlstad (NTB-TT): Politiet har mottatt anmeldelser av seks voldtekter og over 30 tilfeller av andre former for seksuelle overgrep under musikkfestivaler i Sverige i løpet av de siste dagene.

Publisert
  • NTB

Under festivalen Putte i Parken i Karlstad er det kommet inn 35 anmeldelser om seksuelle overgrep, der unge jenter skal ha blitt befølt innenfor klærne, kløpet på bryst og rumpe og forsøkt kysset mot sin vilje. Det yngste offeret skal bare ha vært tolv år.

— Det er samme mønster som tidligere. Unge gutter omringer unge jenter og tafser på dem, sier vakthavende Per-Arne Eriksson ved politiet i Värmland til Expressen.

To mistenkte ble pågrepet i forbindelse med angivelige overgrep fredag. De ble senere løslatt på grunn av sin unge alder, men er fortsatt mistenkt. Begge er enslige mindreårige flyktninger.

Lisen Andréasson Florman, som leder Nattskiftet, en lokal gruppe frivillige natteravner, er oppgitt over festivalarrangøren.

— De ønsker kanskje å ta det på alvor, og de er etter veldig lang tid på vei til å forstå. Men det hender veldig lite, sier hun. (©NTB)

Publisert