Verdens eldste person er død - ble 116 år

New York (NTB-DPA-AP): Verdens eldste person og den siste personen i USA som ble født på 1800-tallet, er død, 116 år gammel.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Susannah Mushatt Jones, også kjent som Miss Susie, ble født 6. juli 1899 i en liten by nær Montgomery i delstaten Alabama. Torsdag døde hun på eldresenteret i Brooklyn hvor hun tilbrakte de tre siste tiårene av sitt liv.

De siste ti dagene hadde 116-åringen lidd av sykdom, opplyser Robert Young i den Los-Angeles baserte forskningsgruppen Gerontology.

Jones var en av elleve søsken, og gikk på en spesialskole for svarte jenter i sin barndom. Etter å ha blitt uteksaminert fra videregående skole i 1922, jobbet hun fulltid sammen med familiemedlemmer i landbruket. Senere flyttet hun til New York for å jobbe som sykepleier.

Da Jones på sin siste bursdagsfest ble spurt om hemmeligheten bak hennes svært lange liv, var svaret kjærlighet og omsorg for hennes familie.

Jones ble verdens eldste person i juni i fjor, etter at den forrige rekordholderen døde 116 år gammel i delstaten Georgia, ifølge Gerontology Research Group. Etter hennes bortgang er 116 år gamle Emma Morano-Martinuzzi fra Italia den siste gjenlevende personen i verden som ble født før 1900. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.