Sikkerhetsrådet fordømmer Nord-Koreas rakettforsøk

New York (NTB-AP): FNs sikkerhetsråd fordømmer Nord-Koreas tre siste rakettforsøk og anklager landet for «grove brudd» på forbudet mot utvikling av raketteknologi.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Sikkerhetsrådet gjentok sine krav om at Nord-Korea må respektere forbudet, stoppe alle atomvåpentester og missil-aktivitet og følge rådets fem siste resolusjoner siden Nord-Koreas første atomtest i 2006. I en enstemmig uttalelse sier Sikkerhetsrådet onsdag at Nord-Koreas mislykkede rakettoppskytninger 28. april, 27. mai og 31. mai bidrar til utvikling av landets atomvåpenprogram og øker spenningen i regionen.

Rådet ber alle land støtte sanksjonene mot Nord-Korea, spesielt sanksjonene som ble innført i mars og som er de hardeste på 20 år. Sanksjonene som ble enstemmig vedtatt 2. mars, inkluderer inspeksjoner av forsendelser som ankommer eller forlater Nord-Korea, forbud mot salg av våpen til landet og utvisning av nordkoreanske diplomater.

Regimet i Nord-Korea insisterer på at atomvåpnene kun skal brukes til forsvar, men har også flere ganger truet verden med fullstendig utslettelse.

Sikkerhetsrådets medlemmer gjentok «viktigheten av å opprettholde fred og stabilitet på Koreahalvøya og i Nordøst-Asia». De gjentok målet om «en fredelig, diplomatisk og politisk løsning på situasjonen» og sier de setter pris på «innsats fra rådets medlemmer og andre for å legge til rette for en fredelig og fullstendig løsning gjennom dialog». (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.