Selskapet opplyser i en børsmelding at de beregner å kunne spare inn 600 millioner kroner i året på effektivisering av forretningsområdet for vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) og undervannsvirksomhet.

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte selskapet gjentar dessuten at de trolig må gjennomføre kraftig nedbemanning i nettopp MMO-området.

— Som tidligere opplyst kan Aker Solutions redusere kapasiteten i MMO-virksomheten i Norge med ytterligere 900 stillinger i år for å tilpasse seg markedsforholdene. Dette innebærer en 25 prosents reduksjon i antallet stillinger siden sommeren 2014 - om lag tre firedeler i MMO- og undervannsvirksomheten i Norge, opplyser selskapet.

Så sent som torsdag ble det kjent at krisen i oljebransjen fører til at Aker Solutions innfører midlertidig lønnskutt i MMO. Lønnskuttet rammer om lag 3.600 ansatte, inkludert ledelsen.

Over en kvart milliard i minus i fjerde kvartal i fjor er en kraftig forverring fra nesten en halv milliard i pluss i samme kvartal 2014. (©NTB)