Plan Norge: - Ebola-utbruddet er ute av kontroll

Oslo (NTB): Ebola-epidemien som har tatt livet av over 670 mennesker i Vest-Afrika er ute av kontroll og kan spre seg til andre deler av verden, mener generalsekretær Olaf Thommessen i Plan Norge.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det er grunn til bekymring. Det er det største utbruddet av ebola noensinne. Det er ute av kontroll og kan spre seg til andre deler av verden, sier Thommessen til NTB.

Ebolaviruset har hittil tatt livet av over 670 mennesker i Liberia, Sierra Leone og Guinea. Viruset har også dukket opp i den nigerianske byen Lagos.

Generalsekretær Thommessen kaller epidemien for en «en udefinerbar terror», fordi befolkningen i de rammede landene lever i konstant frykt for å bli smittet. Plan samarbeider med Verdens helseorganisasjon (WHO) og Leger Uten Grenser i de rammede landene.

— Tidligere har en hel landsby i Guinea flyktet i panikk fordi de trodde sykdommen smittet gjennom luften. Dårlige sanitæranlegg, mangel på strøm og vann og dårlig kunnskap om sykdommen gjør at det er de fattigste som rammes, sier han. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.