Ungdommer mishandles i australsk fengsel

Sydney (NTB-DPA-AFP): Australias statsminister Malcolm Turnbull sier han er sjokkert etter avsløringer om omfattende mishandling av tenåringsgutter i et ungdomsfengsel nord i landet.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Turnbull ga tirsdag ordre om en gransking etter at en dokumentar på den australske statskanalen ABC sendte en dokumentar som viser opptak av unge gutter, mange av dem aboriginer, som er blitt kledd nakne, sprayet med tåregass og som er blitt holdt i isolasjon i ukevis.

I en av videoene har en 17-åring fått en hette tredd nedover hodet, mens han er bundet fast til en stol rundt anklene, håndleddene og halsen for deretter å bli etterlatt alene i to timer.

Opptakene er gjort i 2014 og 2015 ved en ungdomsanstalt i Northern Territory.

— Som alle andre australiere, har jeg blitt dypt sjokkert - sjokkert og frastøtt av bildene av mishandlingen av barn ved Don Dale Centre, sier Turnbull.

Ifølge Amnesty International har barn med aboriginbakgrunn 26 ganger så stor risiko for å bli fengslet sammenlignet med barn som ikke kommer fra urbefolkningen. De sliter med lav utdanning, høy arbeidsløshet og stoffmisbruk. (©NTB)

Publisert: