Frp støtter nye snøscooterregler for hyttefolk

Fremskrittspartiet støtter Senterpartiets forslag om å myke opp reglene for bruk av snøscooter i hytteområder. Dermed er det flertall for forslaget.

Publisert: Publisert:

Terje Halleland og Jon Georg Dale melder at Frp vil går inn for å støtte Senterpartiets forslag om å myke opp reglene for bruk av snøscooter i hytteområder. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

I dag er det bare hytteeiere som har en strekning på 2,5 kilometer eller mer fra brøytet bilvei til hytta, som får bruke snøscooter. Dersom reglene endres, vil hytteeiere kunne frakte bagasje og utstyr med snøscooter så lenge hytta ikke er direkte tilknyttet en brøytevei.

– Det er kommunene og innbyggerne som bor der, som best kjenner til lokale forutsetninger for snøscooterkjøring. Frp vil selvsagt gi tilslutning til forslag som styrker kommunenes mulighet til å utøve lokalt skjønn i disse sakene, sier medlem i energi- og miljøkomiteen, Terje Halleland.

Fra før har Arbeiderpartiet gått inn for å støtte Senterpartiets forslag. Dermed er det flertall for forslaget på Stortinget.

Hallelands kollega Jon Georg Dale sier at partiet ønsker å gå enda lenger i oppmykingen.

– Vi ønsker ytterligere liberaliseringer på snøscooter-reglene og vil komme tilbake til hvordan vi kan sørge for dette om kort tid, sier han.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Snøscooter
  2. Fremskrittspartiet (Frp)
  3. Senterpartiet (Sp)