De tre første likene, to kvinner og en mann, ble funnet sammen skutt med armbrøstpiler i den bayerske byen Passau av ansatte på et hotell lørdag. Det ble funnet to armbrøster på rommet.

Det var ingen tegn til kamp eller at det skal ha vært andre enn de tre involvert, noe som gjorde at politiet tidlig gikk ut og sa det kunne dreie seg om drap og selvmord.

Tirsdag sa politiet at de har funnet testamenter fra to av de tre på et hotellrom, som styrker denne teorien.

Politiet fant mandag likene av ytterligere to kvinner i leiligheten til en av de tre som ble funnet på hotellet i Bayern. De to kvinnene lå døde i en leilighet i Wittingen i den nordtyske delstaten Niedersachsen.

Middelalder og våpen

Ifølge Bild delte alle de fem døde en fascinasjon for middelalderperioden og alt som hører den til, inkludert riddere, våpenstil, turneringer og alkymi. Mannen eide en butikk som solgte mjød, middelalderutstyr, -våpen og -klær.

Ifølge obduksjonsrapporten ble to av ofrene, en 53 år gammel mann og en 33 år gammel kvinne funnet hånd i hånd på en seng i hotellrommet i Passau, skutt i hode og hjerte. Det er deres siste testamenter som er funnet på rommet, opplyser politiet.

Den tredje personen er en 30 år gammel kvinne, som ble funnet på gulvet med en pil i halsen.

Ifølge den lokale statsadvokaten etterforskes saken som «bestilt drap og selvdrap», og anfører at 30-åringen først tok livet av paret og deretter tok sitt eget liv.

De tre hadde sjekket inn på hotellet uten bagasje, kvinnene kledd i svart.

Lite detaljer

Politiet håpet obduksjonene ville gi flere svar om omstendighetene fra Bayern, inkludert dødsårsaken, og de første resultatene var ventet tirsdag. I 30-åringens leilighet i Wittingen ble hennes 35 år gamle samboer og en 19-åring som bodde på samme adresse funnet døde. Det ble ikke funnet tegn på kamp.

– Innledende undersøkelser tyder på at døden inntraff for noen dager siden, opplyser politiet.

Det er imidlertid ikke opplyst mer om hva som kan ha skjedd i leiligheten.

Det er ingen restriksjoner på kjøp av armbrøst for personer over 18 år i Tyskland, ifølge det tyske skytterforbundet DSB.