18.000 år gammel valp funnet i Russland

Russiske forskere viste mandag fram en prehistorisk valp, funnet i permafrosten i Sibir. Valpen er trolig 18.000 år gammel.

Publisert: Publisert:

Valpen som ble funnet i permafrosten Øst-Russland, dateres til å være 18.000 år gammel. Foto: Foto: Sergej Fjodorov / AP / NTB scanpix

Tenner, snute og hår er intakt på valpen som ble funnet i nærheten av Jakutsk i Russland. Forskere har problemer med å bestemme om det er en hund- eller ulvevalp. Foto: Foto: Sergej Fjodorov / AP / NTB scanpix

NTB-AP

Valpen ble funnet i frossen søle nær byen Jakutsk øst i Sibir i fjor og har hår, tenner, værhår og øyevipper fortsatt intakt.

– Ved hjelp av innsamlet data kan vi kan slå fast at valpen er hankjønn, sier Nikolaj Androsov, direktør for Northern World, det private museet hvor levningene oppbevares.

Da valpen ble oppdaget, tok forskere fra Centrum för paleogenetik i Stockholm med seg en bit av skjelettet for å studere DNA-et til valpen.

Ved hjelp av karbondatering anslo forskerne at dyret var rundt 18.000 år gammel. Men videre tester ga flere spørsmål enn svar. Forskerne har problemer med å slå fast om valpen var en hund eller ulv.

Foto: Sergei Fyodorov / The Yakutsk Mammoth Museum

Publisert: