Statsminister Erna Solberg (H) sa på en pressekonferanse mandag at man fra og med onsdag ikke kan være flere en n50 på et privat arrangement på et offentlig sted. Statsminister Erna Solberg (H) sa på en pressekonferanse mandag at man fra og med onsdag ikke kan være flere en n50 på et privat arrangement på et offentlig sted. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Solberg: På julebordet kan man være maksimum 50 personer

Fra natt til onsdag kan ikke flere enn 50 deltakere delta på private sammenkomster på offentlig sted eller i leide lokaler. Det gjelder også julebord.

Det er en reduksjon fra tidligere, hvor 200 deltakere kunne delta på en slik sammenkomst.

– Vi reduserer antallet som du kan ha i en privat sammenkomst utenfor hjemmet – fra 200 til 50. På firmafester kan man heller ikke være flere enn 50 personer, så man kan derfor ikke gli over fra å ha et seminar til å bli et julebord og fremdeles være 200. På julebordet er man maks 50, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun la fram de nye tiltakene på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Regjeringen anbefaler videre at alle er sammen med færre personer i sosiale sammenhenger, i kortere tid og ikke med mange forskjellige personer i løpet av en uke.