Tesla-eiere klager til Forbrukerrådet over få hestekrefter

Oslo (NTB): Tesla-eiere føler seg lurt fordi toppmodellen av elbilen, P85D, ikke yter de 700 hestekreftene som den ble markedsført med. Nå har drøyt 20 av dem brakt saken inn for Forbrukerrådet.

Publisert Publisert
  • NTB

I tillegg har rådet avvist to saker, fordi det handlet om kjøp mellom næringsdrivende — et felt som faller utenfor deres område, skriver VG.

— Vi jobber med saksbehandlingen og er dialog med Tesla i Norge. Vi skal undersøke om kjøperne har fått den bilen de har betalt for. Vi må finne ut om klagerne har rett eller ikke, sier Ingeborg Flørenes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet.

Kommunikasjonssjef Esben Pedersen i Tesla i Skandinavia bekrefter at markedsføringen er endret.

— 700 hestekrefter for Model S P85D var et tall for den kombinerte effekten fra hver av de to motorene. Etter feiltolkningen har vi bestemt oss for å spesifisere kraften fra de to motorene separat, sier Pedersen.

Tesla Modell S P85D yter ifølge typegodkjenningen i Nederland 262 hestekrefter bak og 510 hestekrefter foran, men de to kan ikke legges sammen for så å oppgi dette som maksimal effekt, skriver VG. (©NTB)

Publisert