Skotsk partileder: Ikke et valg om uavhengighet

Edinburgh (NTB): Lederen for det skotske nasjonalistpartiet SNP sa mandag at hun ikke har planer om en ny folkeavstemning om uavhengighet for Skottland.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— - SNP vil alltid støtte uavhengighet, men dette valget handler ikke om det, men om å gjøre Skottland sterkere i Westminster, sa Nicola Sturgeon da hun mandag lanserte partiprogrammet foran det britiske valget 7. mai.

Meningsmålingene tyder på at SNP kommer til å bli det tredje største partiet i Parlamentet i London, og kan avgjøre hvem som flytter inn i Downing Street 10 og blir statsminister ettter valget. Sturgeon gjentok mandag at SNP ikke under noen omstendighet vil støtte en konservativ regjering, men vil være med å gjøre en Labour-regjering «sterkere og bedre».

Labour-leder Ed Miliband har avvist at han vil gå inn i koalisjon med et parti som har som mål å splitte opp Storbritannia. Sturgeon henvendte seg mandag direkte til velgere i England, Wales og Nord-Irland og sa dersom SNP får innflytelse etter valget, vil partiet ta hensyn til ikke bare interessen til det skotske folk, men til folk i hele Storbritannia.

SNP-lederen og førsteministeren stiller ikke selv til valg til Parlamentet i London, men meningsmålingene tyder på at hennes parti kan få over 50 av de 59 representantene fra Skottland i parlamentet i London. (©NTB)

Publisert: