Foreslår å skrinlegge ny grensestasjon i nord

Storskog/Oslo (NTB-Christofer Kjos Gabrielsen): Til tross for at et økende antall asylsøkere tar seg til Norge via Storskog i Finnmark, anbefaler en fersk rapport regjeringen om å vente med større tiltak ved grensestasjonen.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Flyktningstrømmen fra Russland og inn til Norge har økt betydelig de siste ukene. Tirsdag ble det satt ny dagsrekord da 196 asylsøkere kom til grensen. Torsdag kom det 176, opplyser Østfinnmark politidistrikt. Forrige uke kom det til sammen 793 asylsøkere over Storskog.

I stedet for en omfattende utvidelse anbefaler rapporten fra Konseptvalgsutredningen for grensestasjonen at det gjøres mindre endringer og oppgraderinger ved det allerede eksisterende anlegget, for å bedre dagens situasjon. Det foreslås å investere 4 millioner kroner til formålet.

Begrunnelsen for å ikke gjøre mer for å bedre dagens situasjon er at de ikke vet hvor mange som kommer til å krysse grensen i fremtiden, i tillegg vil de se hvor stor den nye grensestasjonen på russisk side vil bli. Utbyggingen er midlertidig stoppet grunnet finansieringsproblemer.

Grensestasjonen på Storskog er beregnet for 175.000 grensepasseringer i året. De senere årene har trafikken over grensestasjonen økt betydelig. Mer enn 300.000 personer passerte grensen i 2013 og 2014. — Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det her var ganske heftig å lese. Jeg er skuffet, sier politimesteren i Øst-Finnmark, Ellen Katrine Hætta, til iFinnmark. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.