Omans politi: Vet hva som har skjedd ved Avicii-dødsfallet

Politiet i Omans hovedstad Muscat opplyser at det ikke har skjedd noe kriminelt rundt Aviciis dødsfall.

Publisert: Publisert:

DØD: Arkivbilde av den svenske artisten Avicii på scenen under Summerburst på Ullevi i Göteborg 30. mai 2015. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB scanpix

  • NTB
  • Kjersti Mør
Denne artikkelen er over to år gammel

– Vi har alle opplysninger om hva som skjedde, men vi går ikke ut i mediene med det, sier en politimann med kjennskap til saken til den svenske rikskringkastingen SVT.

– Vi mistenker ingen lovbrudd, sier vedkommende videre.

Hadde helseproblemer

Årsaken til dødsfallet er så langt ukjent. Men artisten hadde hatt helseproblemer. Det svenske nyhetsbyrået TT beskriver hans helse som en tikkende bombe, og viser til at han under verdensturneens stopp i Australia måtte legges inn på akutten.

Avicii, som egentlig het Tim Bergling, led av akutt bukspyttkjertelbetennelse, delvis som følge av stort alkoholkonsum. Etter at han i 2014 fikk fjernet galleblæren og blindtarmen, avbrøt han flere konserter for å komme til hektene igjen.

– Vi jobber videre med saken og vil innen kort tid kunne komme med opplysninger. Det er en prioritert sak, sier en talsperson for politiet i Muskat til Expressen.

Det svenske kongehuset sørger

Avicii døde fredag ettermiddag, 28 år gammel. Den svenske kongefamilien ble orientert samme kveld. Avicii spilte i bryllupet til Prins Carl Philip og prinsesse Sofia i 2015.

– Han gjorde bryllupet vårt uforglemmelig med sin fantastiske musikk, sier paret i en uttalelse.

«DEAR SWEET TIM»: - Så trist, skriver artisten Madonna på sin Instagram-konto.

Meldingen om at den kjente hitmakeren och diskjockeyen er funnet død, har sjokkert en hel verden. Avicii hylles av artister, kjendiser, politikere og fans.

«HVIL I FRED»: - Du har vært et idol og en inspirasjon for meg og utallige andre, skriver bergensartisten Alan Walker på Instagram.

På musikkfestivalen Coachella i California ble Avicii fredag kveld hedret av flere verdensstjerner med sangen «Without you», anført av bergenseren Kygo.

Se Expressens video her.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Avicii
  2. Politiet