Støtvig Hotell i Larkollen i Rygge kommune opplever en knallsommer med fullt belegg, mens hotellene i de største byene sliter mer. I Oslo er seks av ti rom ledige. Støtvig Hotell i Larkollen i Rygge kommune opplever en knallsommer med fullt belegg, mens hotellene i de største byene sliter mer. I Oslo er seks av ti rom ledige. Foto: Erik Johansen / NTB

God sommer for strandhotellene

Mens hotellene i norske byer sliter, opplever flere strandhoteller en knallsommer med alle rom booket.

Både i Grimstad og på Larkollen opplever strandhotellene en knallsommer, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har godt belegg ut året, og det har allerede begynt å komme bookinger for 2022 også, sier hotelldirektør Nina Nilsen ved Støtvig Hotell på Larkollen i Rygge kommune.

Strand Hotel Fevik like utenfor Grimstad opplever at folk nesten er villig til å by på rommene og har for tiden venteliste på 20 rom hver dag.

I storbyene er situasjonen en helt annen. I Oslo viser tall fra Benchmarking Alliance, som viser rombelegg i perioden 1. til 16. juli i år, at nesten seks av ti hotellrom er tomme.

I Bergen er under halvparten av hotellrommene opptatt, mens i Trondheim og Stavanger er 64 prosent av rommene booket.

I Kristiansand er hele 77,2 prosent av rommene booket, men det er likevel en kraftig nedgang fra samme periode i fjor, da nesten 96 prosent av hotellkapasiteten var brukt.

Ålesund, Haugesund, Kristiansund, Lillehammer og Lofoten har høyest rombelegg i samme periode, i Lofoten er belegget over 80 prosent.