Al-Qaida-fraksjon i Syria beordret oppløst

Dubai (NTB-AFP): Al-Qaidas øverste leder Ayman al-Zawahri har gitt ordre om at islamistgruppen ISIL i Syria skal oppløses, og at Nusra-fronten skal være den eneste al-Qaida-tilknyttede gruppen i landet.

NTB
Publisert: Publisert:

Befalingen fra Zawahri var å høre på et lydopptak som ble offentliggjort på Al Jazeera fredag.

I lydopptaket sier han at gruppa Den islamske stat i Irak og Levanten (ISIL) skal legges ned, og at Den islamske stat i Irak (ISI) skal være den fungerende gruppen i Irak, og at Nusra-fronten skal være al-Qaidas uavhengige fløy i Syria.

Zawahri sier videre at lederen for gruppa Al-Qaida i Irak, Abu Bakr al-Baghdadi, gjorde en feil da han dannet ISIL uten å be om tillatelse først og uten å informere den øverste al-Qaida-ledelsen.

I oppdaget befaler Zawahri også at Nusra-fronten og ISI må støtte hverandre når det er behov for det, og at mens ISI skal ligge direkte under det sentrale al-Qaida, så skal Nusra-fronten være en «uavhengig gren av terrornettverket som skal rapportere til sentralkommandoen».

Det er ikke kjent når lydopptaket med Zawahri ble gjort, men det bekrefter et brev som Al Jazeera publiserte i sommer og som angivelig var skrevet av Zawahri og adressert til al-Qaida-ledere i Syria og Irak. (©NTB)

Publisert: