FSB og FBI har fått i oppdrag å løse Snowden-saken

Moskva (NTB-AFP): Den russiske etterretningsorganisasjonen FSB og amerikanske FBI har fått beskjed om å prøve å finne en løsning på hva de skal gjøre med spionsiktede Edward Snowden.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over syv år gammel

Russlands president Vladimir Putin og hans amerikanske kollega Barack Obama har bedt sine respektive etterretningssjefer finne ut av den fastlåste situasjonen.

— Selvfølgelig har de ikke nå noen løsning som vil fungere for begge parter, så de har beordret FSB-sjef Aleksander Bortnikov og FBI-sjef Robert Mueller til å holde kontakten fortløpende og komme fram til løsninger, sa lederen for det russiske sikkerhetsrådet Nikolaj Patrusjev i et TV-intervju med Rossiya 24 mandag.

Amerikaneren Edward Snowden har lekket dokumenter som viste at myndighetene i USA har drevet omfattende overvåking av tele- og datatrafikk. USA har reagert med å sikte 30-åringen for spionasje og ønsker ham utlevert.

Snowden har søkt asyl i Ecuador, men han befinner seg angivelig fremdeles i transittsonen på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva uten gyldig pass.

Ecuadors president sa nylig at skjebnen til Snowden nå er fullt og helt i russiske hender. President Rafael Correa presiserer at de ikke kan behandle Snowdens asylsøknad før han kommer til Ecuador eller til en av landets ambassader. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.