Tre av fire asylsøkere har søkt asyl i andre land

Oslo (NTB): Tre av fire asylsøkere som Utlendingsdirektoratet og politiet har sjekket fingeravtrykk hos i første halvår i år, har også søkt asyl i andre europeiske land.

Publisert Publisert
  • NTB

I første halvår sjekket UDI og politiet 4.350 fingeravtrykk til asylsøkere mot EU-databasen Eurodac. Denne basen brukes til å identifisere asylsøkere og avgjøre hvilket land som skal behandle deres asylsøknader.

Resultatet av gjennomgangen er at 3.252 tilfeller som UDI og politiet sjekket, dukket opp i databasene til politiet i andre europeiske land, skriver Aftenposten.

Av disse gjaldt 2.649 treff personer som hadde søkt asyl i andre land. 603 treff gjaldt personer som var tatt for ulovlig opphold og ulovlig grensepassering.

Fingeravtrykk gir ofte treff i databaser i flere land. UDI understreker derfor at tallene ikke viser hvor mange personer som faktisk er blitt identifisert.

— En person kan ha søkt flere ganger og dermed ha flere treff. Det fører til flere registreringer enn det er personer, sier avdelingsdirektør Tone Loge Tveter i UDI. (©NTB)

Publisert