COCHABAMBA: 21-åringen som har fått barn mens hun har sittet fengslet i San Sebastian-fengselet i Cochabamba, slapp i slutten av juli fri mot å betale 350.000 kroner i kausjon, skriver lokalavisen Los Tiempos.

Opplysningen blir bekreftet av kvinnens advokat.

– Jeg kan bekrefte at hun er løslatt mot kausjon, sier advokat Frode Sulland til VG.

22,4 kilo kokain

Han kjenner ikke til flere detaljer rundt avtalen. Det som imidlertid er klart, er at 21-åringen må melde seg jevnlig for fengselsvesenet og har ikke lov til å forlate den bolivianske byen.

I april i fjor ble både Brendemo Hagen og Madeleine Rodriguez (25) dømt til 13 års fengsel for å ha forsøkt å smugle 22,4 kilo kokain til Norge. Dommene ble senere redusert til ti år og åtte måneder.

25-åringen sitter fortsatt i kvinnefengselet i San Sebastian, men også hun håper å kunne sone utenfor fengselsmurene mot kausjon, ifølge VG.

Lillesandskvinne for retten

En annen av de kokaintiltalte jentene, en 21-årig kvinne fra Lillesand, rømte til Norge i mai fjor.

Kripos har etterforsket de norske forgreningene til Bolivia-saken. Rettssaken mot 21-åringen som klarte å rømme i fjor, og fire andre personer i 20-årene, starter i Oslo tingrett 5. september.

To kvinner som ble brukt som kurerer i den samme narkotikaligaen, ble i fjor dømt til nærmere seks års fengsel for å ha forsøkt å smugle 6,25 kilo kokain inn til Norge.