Kuwaits hersker vil slå hardt ned på uro

Kuwait by (NTB-AFP-Reuters): Emiren av Kuwait gir nasjonalgarden og sikkerhetsstyrkene ordre om å bruke alle nødvendige midler for å opprettholde roen i landet.

Publisert:

Ordren fra emir Sheikh Sabah al-Ahmad al-Sabah ble gitt torsdag, dagen etter at flere tusen mennesker stormet nasjonalforsamlingen og okkuperte bygningen med krav om at landets regjering må gå.Samtidig som den lille ørkenstatens sikkerhetsstyrker har fått utvidede fullmakter, sier en av landets ledende folkevalgte opposisjonspolitikere, Musallam al-Barrak, at protestene vil fortsette dersom ikke myndighetene gir etter for demonstrantenes krav.

– Nå venter vi på at regjeringen går av og nasjonalforsamlingen oppløses, sier Barrak, som selv deltok i protestaksjonen.

– Onsdagens aksjon var bare det første skrittet av mange fram til det skjer. Vi frykter intet annet enn Gud, sier han.

Tusenvis av opphissede mennesker rev onsdag ned portene inn til nasjonalforsamlingen i Kuwait by og stormet selve bygningen. De tok seg fram til plenumssalen, der de ropte ut sine krav og sang den kuwaitiske nasjonalsangen før de dro sin vei. Blant demonstrantene var flere folkevalgte politikere fra opposisjonen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.