Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy uttalte seg til pressen etter at første dag av deres omtalte kurs i regi av Astarte Education var gjennomført i 2007. Søndag arrangerte engleskolen seminar med Lisa Williams. Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Samnøy uttalte seg til pressen etter at første dag av deres omtalte kurs i regi av Astarte Education var gjennomført i 2007. Søndag arrangerte engleskolen seminar med Lisa Williams. Foto: NTB Scanpix

Märthas engleskole solgte «kontakt med de døde»

Prinsesse Märtha Louises engleskole arrangerte søndag et seminar med Lisa Williams, som hevder hun er sendt fra Gud og at hun kan formidle kontakt mellom levende og døde.

For 1.540 kroner kunne publikum delta på seminaret i regi av engleskolen, som nå heter Astarte Inspiration. Etter en prat mellom prinsessen, hennes kollega Elisabeth Nordeng og Williams, startet sistnevnte en seanse der hun hevdet å formidle kontakt mellom publikum og døde de ville komme i kontakt med.

– Jeg tror jeg har en gave fra Gud, og at jeg er her på jorda for å hjelpe folk med helbredelse, forklarer Williams til NRK.

Lisa Williams hadde show i Kilden i Kristiansand for et år siden. Hun møtte da kritikk blant annet fra biskopen og Human-Etisk forbund.Williams møtte prinsessen og Nordheim under Alternativmessen i fjor, og sier hun har mye til felles med engleskolen.

– Det er som et søsterskap. Vi har samme budskap, så det var helt naturlig å gå over til å jobbe sammen, sier hun om samarbeidet.

Märtha Louise sier hun personlig ikke ser poenget med å ta kontakt med døde, men at hun ønsker å være åpen for noe hun ikke forstår.

– Det er noe med å ta dette inn og gjøre det litt som et eksperiment. At OK, kanskje dette ikke går i det hele tatt, kanskje det er helt feil, men vi må bare prøve det, sier prinsessen.

Fungerende biskop i Bjørgvin Jan Otto Myrseth er blant kritikerne, og sier prinsessen bør velge om hun skal representere kongehuset, eller samarbeide med aktører som Williams.