IS-flagg funnet på rommet til togangriper i Tyskland

Et håndmalt IS-flagg er funnet på rommet til den 17 år gamle gutten som gikk til kniv— og økseangrep mot passasjerer på et tog i Tyskland mandag.

Publisert:

Politiet sperret av området etter at angrepet var over. Foto: Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det var under gjennomsøking av 17-åringens rom at politiet fant et håndmalt IS-flagg, opplyser innenriksminister Joachim Herrmann i delstaten Bayern til fjernsynskanalen ZDF tirsdag.

Gutten, en afghansk flyktning, angrep togpassasjerer på et regiontog i Würzburg med en øks og en kniv. Fem av passasjerene ble såret.

Turister angrepet

Fire av dem var en familie som fra Hongkong som var på ferie i Tyskland. De fire – en 62 år gammel far, hans 58 år gamle kone, deres 26 år gamle datter og hennes 30 år kjæreste, ble alvorlig såret i angrepet. Parets 17 år gamle sønn slapp uskadd unna angrepet.

En femte person ble påført lette skader i angrepet, og 14 øvrige passasjerer fikk behandling for sjokk.

Et øyenvitne som bor nær stedet der toget stanset etter angrepet, sier til nyhetsbyrået DPA at togvognen «så ut som et slakteri».

Politiet kom til stedet og stormet regiontoget. Flyktningen flyktet fra åstedet, og en spesialstyrke fra politiet som tilfeldigvis var i nærheten, fulgte etter ham. Han ble skutt og drept av politiet.

Ukjent motiv

Gutten skal ha kommet til Tyskland som enslig, mindreårig flyktning og hadde bodd en stund på et mottak i Ochsenfurt utenfor Würzburg.

På spørsmål om angrepet kan være islamistisk motivert, svarte Herrmann mandag kveld at 17-åringen skal ha kommet med et utrop, men at dette må undersøkes nærmere.

Ifølge avisen Die Welt sier en talsmann i departementet at gutten ropte «Allahu Akbar» (Gud er størst) da han gikk til angrep.

Tenåringens motiv er ikke slått fast ennå, men tilsvarende angrep tidligere i landet har blitt knyttet til radikal islamisme.

Publisert:

Les også

  1. Tre alvorlig skadd i angrep på tog i Tyskland

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.