Jagland reagerer i harde ordelag mot de sterke personkarakteristikkene Hagen og Valla kommer med i sine to ferske biografier.Stortingspresidenten påpeker at private detaljer, sladder og sex er salgbart og får oppslag i media, og spør leseren om det er et slikt samfunn vi ønsker å ha.

«Det virker som om forlag, aviser, magasiner, TV-kanaler og programledere blir mer og mer desperate i kampen om lesere og seere. Og de som skriver bøker er opptatt av det samme; salg. Til dette formål synes det som om alt er blitt lov», skriver Jagland.

Og om sin kollega i Stortingets presidentskap Carl I. Hagens karakteristikker av forhenværende og nåværende politikere som blant annet «drittsekk» og «gørr kjedelig», skriver Jagland:

«Medlemmene av Presidentskapet skal på sett og vis heve seg over partipolitikken. Ikke fordi den representerer noe negativt eller mindreverdig. Men fordi noen må ta på seg oppgaven å opprettholde visse standarder for språkføring og oppførsel i det parlamentariske arbeidet.» (©NTB)