– Fetteren vil bli et sentralt tema også denne gang, dersom det tas ut tiltale og saken havner i retten. Det er naturlig siden han er en viktig del av sakens historie. Det vil også være naturlig med bevisførsel omkring det, sier siktedes forsvarer, advokat Stian Kristiansen, til Dagbladet.

Riksadvokaten vurderer nå om det skal tas ut tiltale mot 51-åringen, og rettssaken mot ham er forhåndsberammet til å starte 31. oktober.

Fetteren til Birgitte Tengs ble dømt for drapet på den 17 år gamle kusinen to år etter drapet, men ble senere frikjent i lagmannsretten.

Da politiet i fjor høst pågrep en mann i 50-årene for drapet, sa de at fetteren nå verken er siktet eller mistenkt i saken.

– At forsvarerne skal begynne å skandalisere dette og påpeke hvilke feil politiet har gjort i saken, kan tale mot dem og deres klient. Det vil være en farlig vei å gå hvis de skal forsøke å så tvil ved å peke på tidligere feil. Å peke ut fetteren som potensiell drapsmann tror jeg ikke de vil finne på å gjøre, sier fetterens forsvarer, Arvid Sjødin.

– Det vil i så fall være et nytt overgrep dersom han igjen blir dratt inn i saken. Alle vil forstå at hans tilståelse kom som følge av feil hos politiet, legger han til.