Ifølge den israelske avisen Haaretz avviste Sharon under møtet ønsket fra Abbas om å gi Arafat full bevegelsesfrihet.Han kan forlate Ramallah og reise til Gaza-stripen, men bare om han blir værende der, skal Sharon ha svart..

Nok lidelseDe to mennene møtes på Sharons kontor i Jerusalem for å diskutere fredsprosessen og våpenhvilen de militante palestinske gruppene har innført.

Møtet mellom de to var det tredje siden Abbas ble utnevnt til palestinsk statsminister i april. Før møtet hilste de på hverandre med ord som håp og fred.

Israel ønsker ikke å kontrollere palestinerne eller å bestemme deres framtid. En framtid med nye muligheter og håp er nærmere i dag enn tidligere, sa Sharon. Den eneste veien til fred er gjennom dialog som fører til en politisk løsning. La meg få si til våre folk, hver dag som går uten en avtale er en bortkastet dag, det er nok lidelse nå, sa Abbas før de to trykket hverandres hender og innledet samtaler bak lukkede dører. Ut av Betlehem Israels forsvarsminister Shaul Mofaz varslet tirsdag israelsk tilbaketrekking fra den palestinske byen Betlehem innen onsdag klokken 12 lokal tid.

Betlehem ble i likhet med de fleste andre palestinskstyrte byene på Vestbredden reokkupert i fjor vår og sommer.

Detaljene om tilbaketrekningen ble hamret ut under møter mellom sikkerhetspersonell fra begge sider, der det ifølge Haaretz ikke kom til større uenighet.

Israelerne nekter imidlertid å etterkomme palestinernes krav om å gjenåpne hovedveien som går fra Hebron sør på Vestbredden og nordover til Nablus for palestinsk trafikk.

Veien er kjent som Rute 60, og passerer blant annet gjennom Betlehem. Siden det palestinske opprøret startet har strekningen vært en endeløs rekke av israelske veisperringer, der palestinske biler nektes å passere.

Palestinske fanger Sharon og Abbas diskuterte tirsdag også det palestinske kravet om løslatelse av fanger, der Sharon gjentok at dette er til vurdering.

Løslatelse av fanger som ifølge Israel kan knyttes til drap på israelere kommer imidlertid ikke på tale, og Sharon lovet endelig svar på kravet neste uke.

Den israelske menneskerettsorganisasjonen BTselem antar at rundt 5.000 palestinere sitter i israelske fengsler, 1.200 av dem i såkalt administrativ forvaring uten tilgang på advokathjelp eller at det er reist tiltale eller avsagt dom.