Angrer ikke på svømmeturen i Burma

Chicago (NTB-AP): Amerikaneren John Yettaw angrer ikke på svømmeturen som resulterte i at den burmesiske opposisjonslederen Aung San Suu Kyi fikk forlenget sin husarrest.

Publisert:

Yettaw ble selv dømt til sju års tvangsarbeid av en domstol i Burma, etter å ha krysset en innsjø og tatt seg inn huset til Suu Kyi i Rangoon.Etter et initiativ fra den amerikanske senatoren Jim Webb gikk militærjuntaen i landet med på å løslate ham, og utvise ham til hjemlandet.

For Aung San Suu Kyi fikk 53-åringens svømmetur større konsekvenser. Militærjuntaen i Burma anklaget henne for å ha brutt vilkårene for husarrest ved å ta imot den utmattede amerikaneren, og de forlenget deretter husarresten med nye 18 nye måneder.

Yettaw, som onsdag returnerte til Chicago, angrer likevel ikke det aller minste på det han gjorde.

Yettaw begrunnet svømmeturen med at han ville advare Suu Kyi mot et angivelig attentat og sier at han om nødvendig ville gjøre det på nytt.

— Jeg ville ha gjort det hundre ganger for å redde livet hennes, sier han, men medgir likevel at han er bekymret over hvilke følger den underlige svømmeturen fikk.

— Det er helt hjerteskjærende at de sperret henne inne igjen, sier han. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.