OSLO: Når det gjelder sårede og drepte på motsatt side, sier Strøm-Erichsen at hun har fått beskjed om at det er grunn til å anta at det har vært tap hos fienden.

— Men sånn som kampene har vært, har det ikke vært mulig å gå nærmere inn og se på det, sier hun til TV 2. - Planlagt operasjon

Ifølge Fellesoperativt hovedkvarter er kampene i Ghowrmach-distriktet de mest omfattende norske soldater har vært involvert i så langt i Afghanistan.

– Dette er en operasjon som har gått over tid, hvor hele hensikten er å hindre Talibans opprørsstyrker å spre seg til Nord-Afghanistan. Så dette er en planlagt operasjon, med en veldig bred innsats, både fra norske og tyske styrker, og ikke minst fra afghanske styrker, sier Strøm-Erichsen.

- Tøffe kamphandlinger

Forsvarsministeren sier det er grunn til å tro at kampene vil fortsette også de nærmeste dagene.

— Men jeg vil understreke at selv om det er tøffe kamphandlinger, så er det en situasjon som våre norske soldater er trent og forberedt på, sier Strøm-Erichsen.

- Innenfor området

Overfor NRK avviser Strøm-Erichsen at de norske soldatene nå kjemper utenfor sitt egentlige område.

— Dette er et område hvor man jobber sammen med den tyske sjefen og stabiliseringsstyrken i Maimana. I denne operasjonen har soldatene deltatt i det området hvor operasjonsområdet ble definert, sier forsvarsministeren.