To ebolapasienter friskmeldt i Europa

Paris (NTB-AFP-DPA): To mennesker som ble syke av ebola mens de var i Vest-Afrika, er blitt kurert for det dødelige viruset i henholdsvis Tyskland og Frankrike.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

En senegalesisk forsker ble friskmeldt for flere dager siden og ble utskrevet fra sykehus fredag, opplyser Hamburgs universitetssykehus.

Mannen ble smittet på jobb for Verdens helseorganisasjon WHO i Sierra Leone, som er blant de landene som er hardest rammet av epidemien. I slutten av august ble senegaleseren fraktet til Tyskland for behandling. Sykehuset nekter å kommentere hva slags behandling de har gitt mannen, men opplyser at det ikke ble brukt eksperimentelle medisiner.

Samtidig er en fransk sykepleier som ble smittet av ebola da hun jobbet for Leger Uten Grenser i Liberia, utskrevet fra sykehuset, opplyste helseminister Marisol Touraine i en uttalelse lørdag.

På et militærsykehus i utkanten av Paris ble sykepleieren, som er den første franske statsborgeren som er blitt smittet med viruset, behandlet med eksperimentell medisin. Hun ble fløyet tilbake til Frankrike fra Liberia den 19. september. (©NTB)

Publisert: