Mange tente lys til minne om border collie-hunden. Mange tente lys til minne om border collie-hunden. Foto: Fredrik Refvem

Over 1000 møtte opp på minnemarkering for skutt hund

Over 1000 personer hadde møtt fram til minnemarkeringen for hunden som ble drept ved Hellestø havn søndag.

Minnemarkeringen kom i stand onsdag, og det var mange som ville vise sin støtte til hundeeieren Ole Stangeland. Flere hadde også med hundene sine, skriver Aftenbladet.no.

Ifølge Facebook skulle det komme over 600 personer på markeringen, men det var godt over 1000 personer på Hellestøstranden da markeringen begynte.

Både tobeinte og firbeinte var til stede på Hellestøstranden. Foto: Fredrik Refvem

— Møt opp for å vise støtte og frustrasjon, ikke aggresjon, het det i oppfordringen fra arrangøren av minnemarkeringen.

- Takk for støtten

Det var hunden til Ole Stangeland som ble skutt med hagle av en gårdbruker som var lei av at hunder drepte sauene hans, og ikke respekterte båndtvangen. De oppmøtte holdt en fredelig markering på Hellestøstranden til minne for hunden som døde.

På stranden hørte du lyden av vind og hundebjeffing. Mange hadde med seg fakler som de tente og la ned ved den store steinen på Hellestøstranden.— Jeg er helt sjokkert over så bra oppmøte. Det hadde jeg aldri trodd. Dere er fantastiske, sier initiativtaker Magnus Winther fra hundehjelpen som talte fra toppen av en stor stein.

— Tusen takk for støtten. Det betyr vanvittig mye, sier Ole Stangeland. Etterpå fulgte en lang applaus fra de oppmøtte.

Politiet møtte opp

Politiet var også til stede under markeringen.

— Vi kom fordi det er et arrangement med mye folk, og for å regulere trafikken. Vi forventer ikke bråk, sier politiførstebetjent Sigmund Østrått ved Rogaland politidistrikt.En av de som tente fakkel var Jeanette Gimre.

— Jeg valgte å komme hit fordi jeg er søskenbarnet til Ole og hundeeier selv. Det som har skjedd er ikke greit, sier Gimre.