Strauss-Kahn: - Jeg har aldri vært på Carlton

Lille (NTB-AFP): Tirsdag forklarer den tidligere PR-sjefen ved Hotel Carlton seg i rettssaken om prostitusjonsringen der også Dominique Strauss-Kahn er tiltalt. Selv hevder den tidligere IMF-sjefen at han aldri har vært på hotellet.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fem år gammel

Den tidligere PR-sjefen Rene Kojfer er tiltalt for å holde fester med prostituerte for forretningsfolk og polititjenestemenn, gjerne på sitt eget hotell, samt for å skaffe prostituerte til andres sexfester.

Også den belgiske bordelleieren Dominique Alderweireld — bedre kjent som «Halliken Dodo» - er tiltalt for å ha skaffet prostituerte til nettverkets fester.

— I dag er første gang jeg ser dem, sa Strauss-Kahn om Kojfer og Alderweireld da rettssaken startet mandag. Samtidig nektet han for å ha vært på Hotel Carlton i Lille.

Halliktiltalte Strauss-Kahn er uten tvil den mest profilerte tiltalte i rettssaken, men har en mindre rolle i det større sakskomplekset. Han skal ikke tilbake til rettssalen før han skal forklare seg neste uke.

Prostitusjon er lovlig i Frankrike, og spørsmålet om Strauss-Kahns skyld er derfor om han selv organiserte, oppfordret til eller tjente på prostitusjonen. (©NTB)

Publisert: