Et uhell i produksjonsanlegget for industrikoks førte til lekkasje av varm tungolje som dermed er blitt brannfarlig. Lekkasjen oppsto under oppstart av anlegget, og det var derfor vesentlig mindre olje i rørene enn ved normal produksjon.— Nå leter vi etter årsaken. Før vi har funnet den, vil ikke anlegget for produksjon av industrikoks bli startet, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil til NTB. Han sier uhellet ble håndtert meget profesjonelt av de involverte.

Alarmen gikk klokka 13.14, og allerede klokka 13.50 lyktes det beredskapstroppen på stedet å stanse lekkasjen. Klokka 13.55 gikk faren over-signalet slik at hendelsen var under kontroll i løpet av en time.

Eek sier lekkasjen var såpass beskjeden at den ikke får miljømessige konsekvenser. Hvor lang tid det går før koksproduksjonen er i gang igjen, vet man foreløpig ikke.

Det er en rekke industrianlegg på Mongstad som ligger ved Knarvik en times kjøring nord for Bergen. Det første anlegget ble bygget i 1970-årene med så store overskridelser at den første Statoil-sjefen Arve Johnsen måtte gå. (©NTB)