Demonstrerer mot nyvalg i Thailand

Bangkok (NTB-Reuters— DPA): Flere tusen demonstranter har omringet et valgkontor i Thailand i et forsøk på å hindre politiske partier å registrere seg til valget i februar.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

Om lag 3.000 demonstranter omringet bygningen nord i Bangkok for å hindre kandidater i å registrere seg. Men ni partier klarte likevel å få registrert sine kandidater før demonstrantene aksjonerte mandag.

Thailand har i flere uker vært preget av store demonstrasjoner mot statsminister Yingluck Shinawatra. Hun har på sin side oppløst nasjonalforsamlingen og skrevet ut nyvalg i et forsøk på å roe ned den politiske situasjonen og skaffe seg fornyet regjeringsmandat. Valget skal etter planen holdes 2. februar.

Men demonstrantene er misfornøyd med at valget kommer så tidlig og frykter at hun og partiet hennes, Pheu Thai, kommer til å vinne.

Protestaksjonen ledes av Suthep Thaugsuban, som mandag oppfordret folk til å gå ut i gatene og gjøre sitt for å hindre valgregistreringen. Thaugsuban, som leder det største opposisjonspartiet Demokratene, truer med å boikotte valget.

Myndighetene på sin side truer med konsekvensene og sier folk som hindrer partier i å registrere seg bryter loven, og at de som blir pågrepet kan vente seg store bøter eller fengsel i opp mot to år. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.