Ber norske turister vise aktsomhet i Thailand

Bangkok (NTB): Norske myndigheter ber reisende til Thailand holde seg orientert om situasjonen, etter at det de siste dagene har vært omfattende demonstrasjoner i Bangkok.

Publisert Publisert
  • NTB

Demonstranter har okkupert flere departementsbygg, og norske myndigheter anbefaler turister å unngå store folkemengder og områder der det er varslet demonstrasjoner.

Protestdemonstrasjonene blir ledet av tidligere visestatsminister Suthep Thaugsuban, som mener regjeringen er korrupt og at Thaksin Shinawatra, som bor i eksil, styrer landet gjennom sin søster, statsminister Yingluck Shinawatra.

Norges ambassadør til Thailand, Katja Christina Nordgaard, forteller at de får mange henvendelser fra nordmenn som er i eller skal til Thailand.

— Bangkok er en millionby, og demonstrasjonene er i avgrensede områder. Det er ingen grunn til å ikke komme hit, men vi har sagt at folk skal holde seg unna demonstrasjonene i tilfelle situasjonen kommer ut av kontroll, sier Nordgaard til NTB.

Utenriksdepartementet oppfordrer i tillegg reisende til å registrere kontaktopplysningene sine på reiseregistering.no for å få oppdateringer om lokale hendelser. (©NTB)

Publisert