Nybø advarer norske studenter mot Storbritannia

Utdanningsminister Iselin Nybø (V) oppfordrer norske studenter til å ta utvekslingen sin et annet sted enn i Storbritannia på grunn av brexit.

Publisert: Publisert:

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø sier norske studenter som reiser på utveksling til Storbritannia til høsten, ikke kan være sikre på å få fullført studiene eller ta eksamen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Hvis du er student og vurderer å reise ut til høsten, anbefaler jeg deg å se på andre land enn Storbritannia. Usikkerheten knyttet til Erasmus-programmet er stor, sier Nybø til NRK.

Det kan bety at studenter som reiser på utveksling til høsten, ikke kan være sikre på å få fullført studiene eller ta eksamen.

– Det er andre avtaler som gjelder for dem som vil ta en hel grad, så denne advarselen gjelder særlig de som har tenkt å være i Storbritannia i ett år eller mindre, presiserer utdanningsministeren.

Det er EU-programmet Erasmus det er knyttet størst usikkerhet til for norske studenter i forbindelse med brexit.

De som allerede er i gang med en grad, vil kunne fullføre denne med samme vilkår som de har i dag, regner norske myndigheter med.

Storbritannia og særlig England er et at de mest attraktive landene for norske studenter å studere i. Ifølge StudentTorget er det rundt 4.200 norske studenter i Storbritannia.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Iselin Nybø
  2. Storbritannia
  3. Brexit
  4. Høyere utdanning