To unge funnet døde i bil på 9 meters dyp

To savnede ungdommer ble fredag funnet døde i en bil i sjøen ved Røyrvikneset i Selje kommune.

Publisert

To personer ble fredag kveld funnet døde i en bil som har vært savnet i Nordfjord. Foto: Christina Cantero / Fjordens Tidende / NTB scanpix

  • NTB

Funnet ble gjort klokka 18.23, opplyser politiet i Sogn og Fjordane.

– Det er bilen til de to savnede ungdommene vi har funnet. Den lå på 9 meters dyp med to omkomne i bilen. Den ble funnet etter tips fra publikum som hadde sett avskrapninger på en støpekant, forteller operasjonsleder Espen Gulliksen.

De omkomne var fredag kveld ennå ikke formelt identifisert, men de savnedes familier er varslet om funnet.

– Vi antar at det er de savnede vi har med å gjøre, uten at vi kan si det 100 prosent sikkert, sier Gulliksen til NTB.

Sist sett onsdag

Det er en gutt på 19 år og ei jente på 18 år som har vært savnet, de to skal ha vært kjærester. Begge er fra Florø og gikk på videregående skole på Vågsøy.

De to ble sist sett kjørende i en blå Golf på fylkesvei 618 mellom Selje og Vågsøy onsdag kveld. Fredag morgen ble de meldt savnet av skolen og senere på dagen av foreldrene.

– De går på hybelskole, så de har ikke daglig kontakt med foreldre. Derfor tok det tid før de ble meldt savnet, sier operasjonslederen.

Omfattende leteaksjon

En større leteaksjon foregikk fredag for å finne ungdommene. Et Sea King redningshelikopter, redningsskøyta, Røde Kors og politiet var satt inn i søket.

Bilen er nå hentet opp av vannet, og de omkomne er kjørt vekk med begravelsesbyrå.

– De vil nok bli begjært obduksjon. Politiet holder på med åstedsundersøkelser og har invitert Statens vegvesen til å være med på disse, sier Gulliksen.

Måløy Vidaregåande skule kommer lørdag ifølge NRK til åpne dørene for medelever til de to ungdommene som fredag kveld etter alt å dømme ble funnet omkommet.

Publisert