Det er landsbyen Hobo Barik som er rammet, skriver nyhetsbyrået AP, ifølge Aftenposten.no.

Naweed Forotan, talsmann for provinsguvernøren, sier dette til nyhetsbyrået Reuters:

– Det var over 1000 familier som bodde i den landsbyen. Over 2100 mennesker, menn, kvinner og barn er begravd, sier han.

– Rundt 250 til 400 mennesker er savnet, var beskjeden underdirektør i Badakshan-provinsen Gul Mohammad Baidaar hadde til AFP da redningsarbeiderne ble sendt ut til området.

Uoversiktlig

Nyhetsbyrået AP og BBC melder på Twitter at så mange som 2000 mennesker er savnet etter jordraset. Samtidig sier visepolitisjefen i provinsen til nyhetsbyrået Reuters at man frykter at minst 500 er døde.

– Rundt 300 familier er savnet, sier provinsdirektør Sayed Abdullah Homayun Dehqan.

– Det kan berøre rundt 2000 mennesker. Folk arbeider for å fjerne steinene, sier han til AFP.

FN, ISAFs nordlige kommando og Afghanistans regjeringshær er mobilisert i lete— og hjelpearbeidet.

Det hersker usikkerhet om hvor mange som er rammet av jordskredet. Rundt 400 skal være reddet, andre hadde forlatt området før skredet, nettopp fordi de fryktet at det ville komme.

Kraftig regn

Skredet skal ha gått nordøst i landet, som følge av kraftig regn.

Rundt 300 hus skal være ødelagt. Shah Waliullah Adeeb fra provinsmyndighetene i Badakshan sier til AP at jordskredet tok nesten hvert tredje hjem i området.

Han sier at redningsmannskapene jobber på spreng, men at de mangler nødvendig utstyr.

— Situasjonen er håpløs. Vi trenger flere spader, sier han. Adeeb sier at landsbyer i nærheten er blitt evakuert på grunn av faren for flere skred.

Vant til skred

Badakshan ligger i fjellområdene nordøst i Afghanistan på grensen mot Kina, Tadsjikistan og Pakistan, og er et av de vanskeligst tilgjengelige områdene i landet.

Aftenposten har tidligere beskrevet situasjonen i provinsen: Badakshan ble tidligere omtalt som Sentral-Asias svar på Sveits, med frodige fjellsider og klart vann. Men krig og konflikter førte til endringer.

I februar 2010 mistet mer enn 170 mennesker livet da det gikk et stort snøskred i det 3800 meter høye Salang-passet, som er hovedveien til sentrale deler av Afghanistan, gjennom Hindu Kush-fjellene.