KRISTIANSAND: — Vi er veldig, veldig fornøyd med forvaltningen. Våre forvaltere har gjort det utrolig bra, sier Tom Arne Nordvik, administrerende direktør i Sigma Fondsforvaltning.

Denne uken rundet selskapet sin første milepæl med et halvt års forvaltning. Og Nordvik har all grunn til å være fornøyd. Ifølge oversikten fra Oslo Børs over nordiske fond er det nettopp Sigma Nordic som har den beste avkastningen i perioden. I en svært turbulent tid på børsen har fondet som investerer i nordiske selskaper landet på minus 4,64 prosent i avkastning. (per 18. april). På plassen bak kommer Holberg Norden med en avkastning på minus 5,53 prosent. Børsen har på samme tid hatt en langt verre utvikling.

Fjær i hatten

— Det å kunne toppe listen etter en så stygg periode synes vi er veldig bra. Det er virkelig en fjær i hatten til våre forvaltere, mener Nordvik.

Sigma Fondene har som mål å bli en stor forvalter av sørlendingers penger. På eiersiden finner vi lokale investorer som Bernt Mykjåland, Rune Iversen og fem medlemmer av Reme-familien.

Sigma driver også med forvaltning av fond innen helse og energi. Helsefondet toppet også listen som beste fond etter et halvt års avkastning.

— Vi er fortsatt små, men sterkt voksende. Nå forvalter vi 50 millioner, og målet er 100 millioner ved utgangen av juni, forteller Nordvik, som ikke legger skjul på at han anser topplasseringene som god reklame for fondene.