Wizz Air går til sak mot dem som har varslet boikott av selskapet. Det skriver flyselskapet i en pressemelding, ifølge NRK.

Det ungarske selskapet, som har startet innenriksflygninger i Norge, har blitt kritisert blant annet for å motsette seg fagforeninger. Fagbevegelsen har startet en kampanje for å få norske myndigheter til å nekte lavprisflyselskapet å fly innenriks.

Wizz Air har sendt søksmålsvarsel til Agder fylkeskommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, Bergen kommune, Viken fylkeskommune, Stord kommune, Oslo kommune og Statnett, ifølge E24.

Avviser boikott

– Wizz Air reagerer på det faktum at folkevalgte lokale og regionale organer, og det statseide selskapet Statnett, har vedtatt boikott uten å vurdere lovligheten av boikotten og uten noen saksforberedelse, skriver flyselskapet.

Mottakerne av varselet har fått tre ukers svarfrist.

Statnett avviser flyselskapets påstand og sier at de ikke deltar i noen boikott.

– Men vi har et etisk regelverk som alle må etterleve. Det er vår vurdering at Wizz Air ikke etterlever disse reglene. Derfor kan de heller ikke være leverandør til oss. Vårt etiske regelverk tilsier at alle våre leverandører skal legge til rette for at de ansatte skal kunne organisere seg, og at det legges til rette for tariffavtaler, sier kommunikasjonsdirektør Henrik Glette til E24.

Bør heller rydde opp i selskapet

Også Agder fylkeskommune avviser at de har noen boikott.

– Vi har sendt ut et tydelig og klart signal, et notat vi står bak i fylkestinget, om at vi er imot at vi skal bruke et flyselskap som har gått så tydelig ut og sagt at de ansatte ikke er organiserte, sier fylkesordfører Arne Thommassen (H) til NRK.

Bergen kommune har vedtatt at ansatte ikke skal bruke Wizz Air til jobbreiser, og ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) har uttalt at hun vil nekte å fly med selskapet.

– Min oppfordring om å velge flyselskaper som tar sosialt ansvar, står i aller høyeste grad ved lag. Jeg er forundret over at et selskap som ønsker å etablere seg med ruter i Norge, velger å angripe kommunene i stedet for å bruke tid på å rydde opp i sine egne uakseptable forhold, sier ordføreren til BA.