Kvinnelik i Danmark fortsatt ikke identifisert – DNA-svar kommer onsdag

Det lemlestede liket som ble funnet utenfor København, er ikke identifisert, men ingenting taler imot at det kan være den savnede Kim Wall, opplyser politiet. 

Den danske etterforskningslederen Jens Møller sa i en uttalelse tirsdag at hode, bein og armer ble fjernet som følge av «en bevisst avskjæring».

Det er fortsatt for tidlig å si om det er levningene av den savnede svenske journalisten Kim Wall (30) som er funnet.

– Lengden på torsoen gjør at det ikke er noe som taler imot at det kan være Kim Wall, men vi vet det ikke ennå, sier Møller.

Dykkere fortsetter et omfattende søk i området ved Amager utenfor København der levningene ble funnet mandag.

Obduksjonen av liket vil bli fullført senest tirsdag kveld. Det er også tatt DNA-prøver som vil bli sammenlignet med Walls DNA-materiale, men svaret på disse kommer tidligst onsdag morgen, opplyser Møller.

Wall forsvant for snart to uker siden under en tur i den hjemmelagde ubåten til danske Peter Madsen. Han er pågrepet og siktet for uaktsomt drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Madsen har forklart at Wall døde som følge av en ulykke om bord i ubåten og at han deretter kastet henne over bord.

Tirsdag fortsatte søket og dykkere fra forsvaret har gjennomsøkt blant annet fiskegarn, men det er ikke gjort noen funn. Dykkere har også søkt i flere områder etter å ha mottatt tips om mulige likdeler, men uten resultat. Heimevernet bistår også i omfattende søk langs kystlinjen i funnområdet.