Ettersøkt 51-åring skutt i beinet under pågripelse

En 51 år gammel mann, som har vært på rømmen med avsagd hagle siden søndag kveld, ble mandag kveld pågrepet av politiet på Hægeland i Vennesla.

Publisert:
  • NTB-Bjørn Ivar Voll

Under pågripelsen skjøt politiet mannen i beinet. Han skal ikke være livstruende skadd og er innlagt på Sørlandet sykehus, opplyser politiet.

Mannen ble etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse etter at en kvinne i 30-årene søndag kveld ble utsatt for vold. Han stakk til skogs med en avsagd hagle da bevæpnet politi oppsøkte ham på Hægeland og fant den bortførte kvinnen.

Avhøres tirsdag

Søket etter mannen fortsatte hele mandag med lokalt politi med bistand fra beredskapstroppen, krise- og gisselforhandlertjenesten og politihelikopter.

– Rundt klokken 23.00 mandag kveld fikk politiet observasjon på den etterlyste mannen på Hægeland og gikk til aksjon, sier stabssjef Morten Sjustøl Agder politidistrikt i en pressemelding.

Politiet håper å gjennomføre avhør av den siktede 51-åringen i løpet av tirsdag. Deretter vil de framstille ham for varetektsfengsling.

Spesialenheten påkoblet

Politiet opplyser at Spesialenheten for politisaker rutinemessig er varslet og representanter ventes å ankomme Kristiansand tirsdag ettermiddag.

– Når vi har løsnet skudd er det spesialenheten som overtar etterforskningen av den delen av hendelsesforløpet, og som uttaler seg videre, sier Sjustøl til NTB natt til tirsdag.

– Nå skal Agder politidistrikt etterforske hendelsene som ligger til grunn for at mannen ble ettersøkt og avklare hva som har skjedd, sier han videre.

Ingen andre ble skadd under pågripelsen, opplyser Sjustøl.

Konfrontasjon og varselskudd

Søket etter mannen i 50-årene pågikk mandag i området sør for Sandlandsvannet, sørvest for Hægeland i Vennesla kommune. Mannen ble observert flere ganger i skogen i området og det var konfrontasjon mellom politiet og den ettersøkte.

– Det ble løsnet varselsskudd ved to anledninger i løpet av mandagen, sier Sjustøl, som ikke vil si noe nærmere om hvordan den ettersøkte mannen opptrådte.

Tidligere straffedømt

Ifølge avisen Vennesla Tidende er mannen tidligere straffedømt, og i 2016 rømte han fra Kristiansand fengsel. Like etter var han involvert i en væpnet politiaksjon.

– Det har vært en krevende operasjon for mannskapene, både med tanke på trusselen og varigheten på operasjonen, sier Sjustøl.

– Vi har rutiner for å ivareta våre ansatte. De er iverksatt, sier han.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.