Nasjonal landesorg medfører blant annet føringer for flaggheisinger og hvordan arrangementer skal avholdes, ifølge en pressemelding.

I tillegg er det fra før erklært kongelig sørgetid i Storbritannia fra nå fram til sju dager etter dronning Elizabeth IIs bisettelse.

– I forbindelse med Hennes Majestet dronningens død, er det Hans Majestet kongens ønske at det skal være en kongelig sørgetid fra nå og til sju dager etter dronningens bisettelse, heter det i en uttalelse fra Buckingham Palace.

Ikke fysisk kondolanseprotokoll

Datoen for dronningens bisettelse er ikke fastsatt ennå.

Den kongelige sørgeperioden vil bli gjennomført av medlemmer av kongefamilien, hoffet og deres representanter under gjennomføring av offisielle plikter. De kongelige residensene vil stenges til etter dronningens bisettelse.

Buckingham Palace opplyser at det ikke vil bli lagt ut noen fysiske kondolanseprotokoller på de kongelige residensene, men det vil bli lagt ut en digital protokoll på kongehusets nettsider.

Seremoni i Westminster Abbey

I dagene fram mot bisettelsen er det en rekke ritualer og seremonier som skal gjennomføres, blant annet en spesiell klokkeringing fra de store kirkene og katedralene i London, en rundtur i England, Skottland, Wales og Nord-Irland for den nye kongen, nedtonede sendinger på TV, og britiske diplomater fra hele verden vil samles i London.

Selve begravelsesseremonien vil finne sted i Westminster Abbey, med påfølgende bisettelse i St. George's kapell ved Windsor Castle.