Minst 17 drept i droneangrep i Pakistan

Peshawar (NTB-Reuters): Et amerikansk droneangrep tok livet av minst 17 mennesker i Waziristan onsdag morgen, ifølge pakistanske sikkerhetskilder. Det er det blodigste droneangrepet hittil i år.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over seks år gammel

De fleste av de drepte skal ha kjempet for Haqqani-nettverket, ifølge tre Taliban-ledere samt kilder i Pakistans sikkerhetsvesen som nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med.

To raketter traff et hus i nærheten av det største markedet i Miranshah, provinshovedstaden i den urolige stammeregionen Nord-Waziristan nordvest i landet. Mange ble såret i angrepet, ifølge Kaleemullah Dawar fra en lokal stamme. Redningsmannskaper vegret seg imidlertid for å ta seg inn i området, i frykt for å bli ofre for et andre anslag — noe som er en vanlig taktikk ved droneangrep.

— Det var lenge umulig for folk å sette i gang bergingsarbeidet, ettersom dronene fortsatt fløy over området, sier Dawar.

Droneangrepet er det andre i sitt slag siden Nawaz Sharif tok over som statsminister i Pakistan i juni. I sin innsettingstale tok han blant annet til orde for å få en slutt på amerikanske droneangrep mot pakistanske mål.

Haqqani-nettverket, som opererer i Afghanistan og Pakistan, er alliert med Taliban og skal ha bånd til al-Qaida. Nettverket står angivelig bak noen av de mest oppsiktsvekkende terrorangrepene mot vestlige og afghanske mål i Afghanistan de siste årene. (©NTB)

Publisert: