Advokatbevillingsnemden konkluderer i et vedtak 23. desember at Hiim i en årrekke har blandet sammen penger fra klienter med egne midler, skriver VG.Den 57 år gamle Hønefoss-mannen har tidligere også vært politimester og fylkesordfører i Buskerud. De siste årene skal han ha vært innblandet i en del mindre heldige eiendomsinvesteringer, og er nå i gjeldsforhandlinger etter å ha fått et krav på 43 millioner kroner mot seg.

I følge Dagens Næringsliv må Hiim skaffe 2,5 millioner kroner før årsskiftet — penger han opprinnelig skulle lånt fra Finance Credit-toppen Torgeir Stensrud og hans selskap Krone Gruppen. Men selskapet er slått konkurs, og Stensrud sitter varetektsfengslet.

Hiims advokat, Odd Magne Gjerde, mener vedtaket om å frata Hiim bevillingen er for strengt. Han sier Hiim hele tiden har vært sikker på at regnskapsføreren har ført klientkontoen i overensstemmelse med reglene.

Revisor har ikke reagert på måten dette er gjort på. I tillegg har ingen lidd noen tap, det er en ren formaliasak, sier advokat Gjerde til VG.