Brua over E 39 er Roxys favorittplass. Hun kan stå i timevis og følge med. Brua over E 39 er Roxys favorittplass. Hun kan stå i timevis og følge med. Foto: Arnt Olav Klippenberg

Derfor står hesten på E 39-brua

Hver dag stiller 26 år gamle Roxy seg opp på brua for å se på bilene. Matmora Regine tror hun vet hvorfor.

LUND (ROGALAND): Roxy er den største kjendisen fra Heskestad/Ualand. Fra før av hadde de Ole Gabriel Ueland, den kjente bondehøvdingen som døde i 1870. Nå har de i tillegg fått den 26 år gamle hesten Roxy.

Hun har stått på brua hver ettermiddag i et par år nå. Mange har sett henne og mange har fotografert henne, skriver Aftenbladet.

— I fjor ble jeg oppringt av politiet. Noen hadde ringt dem og sagt at hesten sto fastbundet på brua. Andre har varslet om hest i veien, humrer Regine Waldemar Heskestad og sier at det siste stemmer for så vidt.

— Men hesten står over veien.

Hun forteller at Roxy er ei sjarmerende, eldre dame på 26 år som rett og slett liker å stå på brua om ettermiddagen.

— Hun har en sterk vilje og hun er i en alder der hun får lov til å gjøre akkurat som hun vil. Hvis hun vil stå der og kikke - ja, så får hun lov til å stå der og kikke.

Les også: Mattilsynet bekymret for 70 hester

Matmor Regine Waldemar Heskestad forteller at Roxy er litt spesiell. Det kan selvsagt være alderen, men hun liker veldig godt å dilte etter geitene og sauene på gården.

- Men hvorfor stiller hun seg opp på brua?

— For å se på bilene, selvsagt. Særlig søndag ettermiddag når rogalendingene strømmer hjem fra Sørlandet, er spennende. Nei, det seriøse svaret er at det er litt trekk akkurat her. Dermed er får hun fred for plagsomme insekter. Jeg tipper det er forklaringen, sier Regine Waldemar Heskestad.

Det eneste som bekymrer henne litt med attraksjonen Roxy, er trafikksikkerhet. Hun vet at foreldre beskriver sørlandsturen for ungene med "før og etter hesten", og mange knipser bilder.