Politiet har selv to helikoptre, som begge er stasjonert i Oslo og i praksis stort sett brukes rundt hovedstadsområdet. Kystverkets helikoptre er stasjonert i Bergen og Hammerfest, skriver Bergens Tidende.

—  Vi skal fornye helikopterkontrakten før sommeren og har fått spørsmål om det er mulig å samarbeide om helikopter, sier losdirektør Erik Freberg Blom i Kystverket. Lufttransport AS eier og flyr helikoptrene og har en avtale som går til 2017. De flyr gjerne politifolk også, men ser kun for seg rene transportoppdrag.

— Sivile operatører er ikke laget for skarpe operasjoner. Men vi er åpne for alle typer operasjoner som ikke setter våre mannskaper i fare, sier administrerende direktør Stig Næsh.

Politimester Kaare Songstad i distrikt Vest har liten tro på et eget politihelikopter i Bergen og er positiv til å fly med losenes helikoptre.

— I en akutt situasjon er det viktigste for politiet å få mannskaper raskt fram til stedet. Da vil loshelikopteret være en mulighet, men det må være det vi kaller en gripbar ressurs - ikke en beredskap som bare fungerer på papiret, skriver Songstad i en epost til avisen. (©NTB)