Flere ambulanser med helsearbeidere i gule smitteverndrakter kjørte kort tid etter at det franske ambulanseflyet landet, bort til flyet og gjorde seg klare til å hente ut kvinnen og kjøre henne til Oslo.

— Hun kom med et fransk ambulansefly. Det de gjør er å isolere den type smittepasient i en kuvøse for voksne, som er en barriere mot smitte. I tillegg vil de som tar henne imot ha en barriere i form av beskyttelsesutstyr, drakter, hetter og briller som beskytter dem. Det er en dobbeltsikring. Hun vil bli transportert i denne kuvøsen fram til høyisolatposten på Oslo universitetssykehus, opplyser overlege Terje Strand ved Ullevål sykehus.

Teamet som var med på transporten fra Sierra Leone sørget før kvinnen ble kjørt til Oslo for å få overlevert en grundig rapport om den norske kvinnen.

Kvinnen ble fraktet i kuvøsen til Ullevål sykehus i en helt vanlig ambulanse, men en som ikke er i daglig drift, fordi det kreves desinfeksjon etterpå.

— Jeg vil ikke forvente at det vil gjøres mye tiltak herfra til Ullevål sykehus, men hvis nødvendig kan man gjøre det, sier Strand. (©NTB)