Halvparten av beløpet skal gå direkte til gjenoppbygging av Gazastripen, og den andre halvparten til utvikling i det øvrige Palestina og den palestinske selvstyremyndigheten.

Palestinske myndigheter hadde i forkant av Kairo-konferansen anslått at gjenoppbyggingen av Gazastripen ville koste 26 milliarder kroner. Qatar og EU er blant de største giverne.

Norge, som arrangerte innsamlingskonferansen sammen med Egypt og Palestinas president Mahmoud Abbas, øker bistanden med ytterligere 95 millioner i år til gjenoppbyggingen av Gaza. Den samlede norske bistanden til Palestina blir dermed 885 millioner kroner i år.

— Dette solide resultatet viser massiv internasjonal støtte til det palestinske folk. Det er et sterkt signal om at verden står sammen om å gjenoppbygge Gaza. Vi forventer at Israel gjør sitt for å reversere stengningsregimet, slik at hjelpen faktisk kommer fram til sivilbefolkningen og samfunnet kan bygges opp igjen, sier Brende i en pressemelding.

Under krigen i sommer ble store deler av Gazastripens infrastruktur og titusener av hus ødelagt. Krigen kostet nærmere 2.200 palestinere livet, mens 73 personer ble drept på israelsk side. (©NTB)