Spesialenheten etterforsker politiets hasjsalg

Oslo (NTB): Politiet bidro til smuglingen av 50 kilo hasj som ble omsatt på det illegale markedet i Oslo. Først etter at VG omtalte saken, besluttet Spesialenheten for politisaker å starte etterforskning.

Publisert: Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Vi ble gjennom mediene gjort kjent med saken, og på bakgrunn av opplysningene om at hasjen havnet på gata vil vi nå iverksette etterforskning, sier Liv Øien, leder av etterforskningsavdelingen for Øst-Norge til Aftenposten.

Det var VG som fredag skrev at politiet i etterforskningen av en narkoliga de mener ble ledet av Metkel Betew, ga politiagenter tillatelse til å innføre 50 kilo hasj. Stoffet endte med å bli solgt på det illegale markedet i Oslo.

VG har fått opplyst at politiet på forhånd fikk tillatelse til å bryte narkotikaloven.

— Jeg kan bekrefte situasjonen, og den er begrunnet i en taktisk vurdering fra politiets side for å unngå å blottstille politiets innsats. Jeg minner om at dette var en langvarig, komplisert og omfattende sak hvor det foreligger meget alvorlige siktelser, sier Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

Spesialenheten vil foreløpig ikke si om de mener Oslo-politiet burde orientert dem om hasjhandelen. Stoffet har en anslått salgsverdi på 5 millioner kroner. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.