Familiene til drepte svarte fordømmer drap på politi

Baton Rouge (NTB-AP): Mødrene til Alton Sperling og Philando Castile, som ble drept av hvite politimenn i forrige uke, fordømmer drapene på fem politimenn i Dallas.

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Min sønn ville aldri ha støttet skytingen fordi han mente at alle liv teller, sa Valerie Castile til CNN. Hennes sønn ble skutt og drept av en politimann etter at bilen hans ble stoppet for et defekt baklys i St. Paul i Minnesota.

Og i Louisiana uttrykte moren til Alton Sperling, som ble skutt og drept i Baton Rouge, sin medfølelse med de pårørende til de drepte politimennene.

— Nå går jeg sammen med dem. Vi har på de samme skoene nå, sa Quinyetta McMillon i et intervju med nyhetsbyrået AP. Det endrer likevel ikke at hun fortsatt vil at politimennene som drepte sønnen hennes, blir dømt for drapet.

Både Sterling og Castile var svarte, og politimennene som drepte dem, var hvite, og de to drapene i forrige uke utløste en ny bølge av protester over hele USA mot måten amerikansk politi behandler afroamerikanere på.

Under protesten i Dallas torsdag, der hundrevis av mennesker marsjerte fredelig gjennom byen, ble fem politimenn drept og flere såret av en forbitret tidligere soldat som var opprørt over de to drapene og sa han ville drepe hvite politimenn. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.