Helse Midt-Norge frifunnet i omstridt sykehussak

Kristiansund (NTB): Helse Midt-Norge er frifunnet på alle punkter i den omstridte sykehusstriden mellom Kristiansund kommune og staten. — Vi er selvfølgelig veldig skuffet, sier ordfører Kjell Neergaard

Publisert:
  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Dommen ble forkynt i Inntrøndelag tingrett torsdag, skriver NRK.

Kristiansund kommune er dømt til å betale motpartens sakskostnader på nær 361.000 kroner. De vurderer nå om dommen skal ankes.

— Vi er selvfølgelig veldig skuffet over dommen, men tar den foreløpig til orientering. Ut over dette ønsker vi ikke å kommentere dommen før vi har gått grundig gjennom domspremissene, sier Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard.

Bakgrunnen for at kommunen gikk til sak mot staten ved Helse Midt-Norge er at de mener det ble begått flere saksbehandlingsfeil i prosessen da det ble bestemt at det nye fellesykehuset i Møre og Romsdal skulle ligge på Opdøl, 2 mil fra Molde sentrum og 5 mil fra Kristiansund sykehus.

Helseminister Bent Høie (H) var en av flere som måtte vitne under rettssaken. Han måtte da avvise alle påstander som at han er en del av en sammensvergelse mot Kristiansund i sykehuslokaliseringen. (©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.